

100 gr toz şeker
1 kg kurutulmuş Domates
150 gr Tereyağı
80 gr Kuru Maya
30 gr Acı Sos
2 kg Un
15 gr Taze Kekik
300 gr Taze Kereviz Sapı Körpe
2 litre Domates Suyu
2 adet Yumurta Sarısı
2 gr Toz Karabiber
25 cl Bledemir (Alkol karışımı)

Kurutulmuş domatesi küçük parçalar halinde kesin. Bir kabın içine domatesleri koyup yumuşayıncaya kadar suda bekletin. Yumuşadıktan sonra suyunu dökün.Şekeri, domates suyunu, tereyağı,karabiberi ve acı sosu bir kapta bir taşım kaynatın. Ilık olacak şekilde soğutun.Unu bir kapta domates suyu ile yoğurun.Yoğururken mayayı,domatesi,bledemiri,ince doğranmış kerevizi ve taze kekiği iyice yedirin.Karışımı baton şekline getirip üzerini kapatıp oda sıcaklığında 30 dk mayalanmasını bekleyin.Yumurta sarısını çırpıp hamurun üzerine sürün.Isıtılmış fırında 170 derecede 25 dk pişirin.Baharatlı keçi peyniri ile servis yapın.
Afiyet Olsun...
Baharatlı keçi peyniri tarifi için tıklayın.
VEYSEL EKMEN
No comments:
Post a Comment