Thursday, August 23, 2012

Bledemeri Ekmeği Tarifi























100 gr toz şeker






1 kg kurutulmuş Domates






150 gr Tereyağı






80 gr Kuru Maya






30 gr Acı Sos






2 kg Un






15 gr Taze Kekik






300 gr Taze Kereviz Sapı Körpe






2 litre Domates Suyu






2 adet Yumurta Sarısı






2 gr Toz Karabiber






25 cl Bledemir (Alkol karışımı)













Kurutulmuş domatesi küçük parçalar halinde kesin. Bir kabın içine domatesleri koyup yumuşayıncaya kadar suda bekletin. Yumuşadıktan sonra suyunu dökün.Şekeri, domates suyunu, tereyağı,karabiberi ve acı sosu bir kapta bir taşım kaynatın. Ilık olacak şekilde soğutun.Unu bir kapta domates suyu ile yoğurun.Yoğururken mayayı,domatesi,bledemiri,ince doğranmış kerevizi ve taze kekiği iyice yedirin.Karışımı baton şekline getirip üzerini kapatıp oda sıcaklığında 30 dk mayalanmasını bekleyin.Yumurta sarısını çırpıp hamurun üzerine sürün.Isıtılmış fırında 170 derecede 25 dk pişirin.Baharatlı keçi peyniri ile servis yapın.











Afiyet Olsun...











Baharatlı keçi peyniri tarifi için tıklayın.











VEYSEL EKMEN


















































No comments:

Post a Comment