Kulum bana nâfile ibadetlerle durmadan yaklaşır, nihayet ben onu severim. Kulumu sevince de ben onun işiten kulağı, gören gözü, tutan eli ve yürüyen ayağı olurum.
(Buhârî, Rikak ,38)
Değerli kardeşimiz Hatice Tuğba, bize güzel bir erikli tart hazırlamış. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bakalım bu nefis tarifi Hatice Tuğba nasıl yapmış:
Hamur için malzemeler;
5 çay bardağı un
100 gr tereyağ(oda sıcaklığında)
1/2 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Üst kısmına 12 adet erik+ 3 kaşık şeker(tepeleme)
Erikli sos için
3 adet erik+100 gr şeker
Yapılışı:
Hamurun tüm malzemelerini yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz
tepsimizi yağlayıp hamurumuzu parmaklarımızla bastıra bastıra tüm tepsiye yayıyoruz
benim tepsim 36 cm lik eski fırın tepsilerinden
erikleri önce yarıya kesip sonra ince ince dilimleyip şekilde görüldüğü gibi diziyoruz
üzerine 3 kaşık şeker serpip fırında 180-190 derecede pişiriyoruz
hamur hafif pembeleşince üzerine fırçayla erikli sosu sürüp bi 5-10 dakika daha pişiriyoruz
hamur çabuk pişiyor dikkat edilsin
erikli sos tarifi:
3 adet eriği soyup rendeleyin tencereye koyun
üzerine 100 ml şekeri ilave edip karıştırın.kaynadıktan sonra birkaç dk tutmanız yeterli
erikli sosu sürünce parlak bir görünüm elde ediyoruz jöle görevi görüyor hem de şeker nedeniyle tat katıyor
afiyet olsun
Like this:
Be the first to like this.
No comments:
Post a Comment