Tuesday, July 10, 2012

Mentoren -Seftali pastasi









hayirli geceler dostlar

neden mentoren?. mentoren ne demek?.

mentoren egitmen demek .gecen pazartesiden itibaren süren bir haftalik bir kursumuz vardi medya egitmenligi.

 sükür tamamlandi görmüs oldugunuz pastayi ilk oraya yaptim, son gün berberce yemek ve kursun bitimini kutlamak icin . arkadaslar tarafindan cok beyenilmesine ragmen icime sinmeyen bazi noktalari degistirmek icin bir kez daha yaptim .ve bu sefer diledigim gibi oldu elhamdülillah .

hamurundan dizaynina tarifi bana ait .

 isminide o haftanin anisina kalsin diye mentoren koyduk .aslinda uyduda bu pastaya bir cok yeniligi bu pastada denedigim icin bir nevi bana egitim veren bir pasta oldu sizler icinde egitmen olmasi dilegi ile malzemeler söyle

taban keki icin

2 yumurta

125 gr seker

100ml süt

100 ml siviyag

150 gr un

20 gr cikolata kakao orani yüksek olsun

yarim pk kabartma tozu

seftali jölesi icin

5 yemek kasigi toz seker

30 gr agar agar

700 ml konservenin suyu ile tamalanmis su   

1 büyük kutu konserve seftali kompostosu

.

2 poset krem santi

bir bucuk bardak soguk süt

200 gr krempeynir

20 gr rendelenmis cikolata

kenarlari icin 250 gr kedidili büskivi

büskivileri islatmak icin iki bardak kadar soguk süt

süsleme icin eritilmis cikolata











kekimizi yapmak icin öncelikle cirpma kabimiza yumurta ve sekeri koyup homojen bir kivam alincaya kadar cirpiyoruz icersine sivi yagi sütü ekleyip kabartma tozu karistirilmis unu koyup karistiriyoruz .yagli kagit serilmis kelepceli 26cm kalibimiza döküyoruz













üzerine rendelenmis cikolata serpistiriyoruz













isitilmis 180 derece firinda yaklasik 25 dakika pisiriyoruz pisen kekimizin kelepcesini cikarip sogumaya birakiyoruz













seftalileri süzelim yanliz suyunu atmayalim ocaga tenceremizi koyup icersine agar agari sekeri






konserve suyunuda 700 ml olacak sekilde su ekleyerek tenceremize bosaltiyoruz .kaynayinca icersine dogradigimiz seftalileri ekliyoruz. bir kac tasim da bu sekliyle kaynatalim













ocakta iken seftali jölemizi el blendiri ile cekiyoruz iri parca kalmamali


















seftali jölemizin 4/3 nü cam bir tepsiye döküp buzluga koyuyoruz. disarida bekletirsek donmasi uzun zaman alabilir buzlukta ise  cok kisa sürede sertlesecektir geri kalani jölemizin üzeri icin bekletiyoruz













donan jölemizi kücük küpler halinde kesiyoruz













bu haliyle bile cok güzel geldi gözüme eklemeden edemedim resimi :)













soguyan kekimizin etrafina cember gecirelim .kenarlarda bir büskivi girecek kadar bosluk olmali 






 büskivi tabana kadar degmeli






sonra kenarlarina süte batirdigimiz büskivileri dizelim













cirpma kabimiza sütü ,krem santiyi koyup katilasincaya kadar cirpalim.






sonra icersine krem peynirinide koyup iyice karistiralim


















kremamiza seftali jölemizi ekleyip spatula yardimi ile dikkatlice karistiralim






parcalamak yok ;)













yerken arada agzimiza cikolata parcalari gelecek ya cikolatayi da ilave ediyoruz













hani seftali jölemizin hepsini dökmemistik tepsiye,o kalan jölemizi de pastamizin üzerine döküp






düzlüyoruz













süsleme icin buzdolabin da en az 4 saat dinlediriyoruz daha sonra cemberi cikarip dilediginiz gibi süsleyip dilimleyerek servise sunuyoruz















No comments:

Post a Comment