
neden mentoren?. mentoren ne demek?.
mentoren egitmen demek .gecen pazartesiden itibaren süren bir haftalik bir kursumuz vardi medya egitmenligi.
sükür tamamlandi görmüs oldugunuz pastayi ilk oraya yaptim, son gün berberce yemek ve kursun bitimini kutlamak icin . arkadaslar tarafindan cok beyenilmesine ragmen icime sinmeyen bazi noktalari degistirmek icin bir kez daha yaptim .ve bu sefer diledigim gibi oldu elhamdülillah .
hamurundan dizaynina tarifi bana ait .
isminide o haftanin anisina kalsin diye mentoren koyduk .aslinda uyduda bu pastaya bir cok yeniligi bu pastada denedigim icin bir nevi bana egitim veren bir pasta oldu sizler icinde egitmen olmasi dilegi ile malzemeler söyle
taban keki icin
2 yumurta
125 gr seker
100ml süt
100 ml siviyag
150 gr un
20 gr cikolata kakao orani yüksek olsun
yarim pk kabartma tozu
seftali jölesi icin
5 yemek kasigi toz seker
30 gr agar agar
700 ml konservenin suyu ile tamalanmis su
1 büyük kutu konserve seftali kompostosu
.
2 poset krem santi
bir bucuk bardak soguk süt
200 gr krempeynir
20 gr rendelenmis cikolata
kenarlari icin 250 gr kedidili büskivi
büskivileri islatmak icin iki bardak kadar soguk süt
süsleme icin eritilmis cikolata

kekimizi yapmak icin öncelikle cirpma kabimiza yumurta ve sekeri koyup homojen bir kivam alincaya kadar cirpiyoruz icersine sivi yagi sütü ekleyip kabartma tozu karistirilmis unu koyup karistiriyoruz .yagli kagit serilmis kelepceli 26cm kalibimiza döküyoruz

üzerine rendelenmis cikolata serpistiriyoruz

isitilmis 180 derece firinda yaklasik 25 dakika pisiriyoruz pisen kekimizin kelepcesini cikarip sogumaya birakiyoruz

seftalileri süzelim yanliz suyunu atmayalim ocaga tenceremizi koyup icersine agar agari sekeri
konserve suyunuda 700 ml olacak sekilde su ekleyerek tenceremize bosaltiyoruz .kaynayinca icersine dogradigimiz seftalileri ekliyoruz. bir kac tasim da bu sekliyle kaynatalim

ocakta iken seftali jölemizi el blendiri ile cekiyoruz iri parca kalmamali

seftali jölemizin 4/3 nü cam bir tepsiye döküp buzluga koyuyoruz. disarida bekletirsek donmasi uzun zaman alabilir buzlukta ise cok kisa sürede sertlesecektir geri kalani jölemizin üzeri icin bekletiyoruz

donan jölemizi kücük küpler halinde kesiyoruz

bu haliyle bile cok güzel geldi gözüme eklemeden edemedim resimi :)

soguyan kekimizin etrafina cember gecirelim .kenarlarda bir büskivi girecek kadar bosluk olmali
büskivi tabana kadar degmeli
sonra kenarlarina süte batirdigimiz büskivileri dizelim

cirpma kabimiza sütü ,krem santiyi koyup katilasincaya kadar cirpalim.
sonra icersine krem peynirinide koyup iyice karistiralim

kremamiza seftali jölemizi ekleyip spatula yardimi ile dikkatlice karistiralim
parcalamak yok ;)

yerken arada agzimiza cikolata parcalari gelecek ya cikolatayi da ilave ediyoruz

hani seftali jölemizin hepsini dökmemistik tepsiye,o kalan jölemizi de pastamizin üzerine döküp
düzlüyoruz

süsleme icin buzdolabin da en az 4 saat dinlediriyoruz daha sonra cemberi cikarip dilediginiz gibi süsleyip dilimleyerek servise sunuyoruz

No comments:
Post a Comment